TRAJECTÒRIA ARTÍSTICA


Lorena Makarena Giménez i Benabarre (Tàrrega, 1981)Col·labora en la creació i dramatització d’espectacles amb la Companyia de Titelles La Pantomima (www.lapantomima.com) amb espectacles com “El Corazón de Valentino, los devaneos de la muerte y el delirio”:  S’estrena al Festival de titelles de Vilassar de Mar 2006, Festival de Teatro de Puebla (México), Festitíteres de Múrcia (2007), Festival de Titelles d’Alacant (2007), Festival de Titelles de Lleida: menció especial del jurat (2007). La Terrasseta de Tàrrega (2008);  “La fàbrica de caramels”, “Contes a Carta”... L’any 2009 crea  la Companyia Ultravaiolet: “Troballes” (dansa contemporània), “L’Imaginari de la Violetta” (titelles i dansa), “L’Obscur” (dansa i titelles)  actuant al Cicle Dansa+ al Centre Cultural Pupil·les Gustatives. Terrassa, Festival Terrassa Noves Tendències (TNT) 2009, Festival FAB de Borriol. Castelló 2009, MAJ: Mostra d’Art Jove. Vallvidrera 2009, Jornades Culturals de la Facultat de Psicología UB, Festival Crea 2009, Festival internacional de Música i Dansa Playlist d’ Estambul. Titellaire de l’ obra en Martinet i la Miqueleta. Projecte infantil que viatja per escoles, biblioteques i llibreries de Barcelona (en curs).

Durant el 2010 neix la Cia. Mesclanímics amb qui col·labora activament..
Gerard Tubau Arjona (Badalona, 1980). Col·labora activament amb la companyia de teatre "Antigua i Barbuda, Construcció i Efectes", en la construcció d’una escenografia mòbil que participarà en la cavalcada Olantzero 2009, de Bilbao, de la mà de la companyia de teatre "Hortzmuga Teatroa".

Co-director del curtmetratge CRÓNICAS (2008-2009), guanyador de la 35a Edició del Festival Internacional de FILMETS de Badalona 2009. Premi al millor film local. Igualment guanyador del 1er Festival Internacional de Curtmetratges Residus Millor en Curt, 2009.
A 2008, col·labora en la construcció i l’assistència en rodatge de la construcció del decorat per a la pel·lícula “La habitación de Fermat”, dirigida per Luis Piedrahita i Rodrigo Sopeña, per a Notro Films. Guanyadora del Premi del públic i Premi del Jurat Jove al millor llargmetratge a la XVII Semana Internacional de Cine Fantástico de Málaga. Secció Oficial al 40è Festival Internacional de Cine Fantàstic de Sitges. Pel·lícula Inaugural al I Festival de Cine Español Tánger-Málaga.


De 2007 a 2008 forma part de l’equip constructor de l’escenògraf Ramón de los Heros, participant en la creació de diverses escenografies destinades principalment a espectacles de teatre de carrer de companyies catalanes tals com, Cia. La Tal, Fura i Xarop de Canya.

Fins 2006, fou col·laborador actiu de la companyia de teatre de carrer Discípluos de Morales S.C.C.L. Construcció de decorats i escenografies per a teatre, cinema i televisió. Actuacions a nivell nacional com a manipulador de titelles gegants amb l’espectacle “Pakonstein”.
Jordi Dorado Peña (Sta. Coloma, 1979). Llargament experimentat en el teatre de carrer i en el món de l’espectacle, en Jordi Dorado ha col·laborat activament amb companyies tals com Sarruga Produccions, L’Avalot Teatre, Comediants, Antigua&Barbuda, Ponten Pie, etc... des de fa més de quinze anys, complint diferents tasques, tant a nivell tècnic (manipulació de titelles, muntatge d’estructures, creació d’escenografies, muntatges pirotècnics, etc) com a nivell interpretatiu.